Marockanskinspirerade ugnstekta lammlägg

4 pers.

Förberedelsetid: 25 min.

Tillagningstid: 2-2½ timer

Ingredienser

  • 4 lammlägg
  • 1 tsk. vardera av följande kryddor: paprika, koriander, spiskummin, kanel och gurkmeja
  • 2 msk. olivolja
  • 1 stor lök, grovt hackad
  • 2 stora vitlöksklyftor, hackade
  • 2½ cm färsk ingefära, hackad
  • 450 ml kyckling- eller lammbuljong
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk. honung
  • citronsaft
  • salt och finmalen peppar

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda kryddorna i en stor skål och gnid in lammläggen med blandningen. Häll lite olivolja i en varm stekpanna och bryn läggen. Lägg de brynta läggen i en ugnsfast form med lock.

Lägg lök, vitlök och ingefära i en matberedare och finhacka. Sautera sedan blandningen i lite olja i 3–4 minuter. Häll sedan lite av buljongen i pannan och koka ned den något innan du häller över allt på lammläggen.

Tillsätt de krossade tomaterna, honungen och resten av buljongen i formen. Lägg på locket och låt stå i ugnen i 2–2½ tim. tills läggen är möra och köttet faller av benen. Häll på citronsaft och krydda med salt och peppar.

Servera med couscous.