Recept

Äkta irländsk gryta

Skär bort allt fett från köttet och tärna det. Lägg köttet i en gryta och häll på kallt vatten tills köttet är täckt.

Koka upp det och häll sedan av vattnet. Rensa köttet.

Ta en stor gryta och lägg i alla ingredienser (förutom potatis och vitkål) och häll på rikligt med vatten. Låt det puttra i ca 1 timme.

Titta till den och ta bort skum då och då. Tillsätt potatis och låt puttra i ytterligare 25 minuter.

Tillsätt vitkålen de sista 5 minuterna. Ta bort knippet med persilja, timjan och lagerblad.

Tillsätt hackad persilja och worcestershiresås.

Ingredienser:

  • 1-1,5 kg lammbog
  • Ett knippe persilja, timjan och lagerblad
  • 3 stora lökar, finhackade
  • 3-4 morötter i lagom stora bitar
  • 1 purjolök i lagom stora bitar
  • 1 liten majrova i lagom stora bitar
  • små färskpotatisar eller stora potatisar hackade i lagom stora bitar
  • 75-100 g strimlad vitkål
  • 1 skvätt worcestershiresås
  • salt och finmalen peppar
  • hackad persilja

Serverer:

4-6 pers.

Förberedelsetid:

30 min.

Tillagningstid:

60 min.

Related Posts