
Skär bort allt fett från köttet och tärna det. Lägg köttet i en gryta och häll på kallt vatten tills köttet är täckt.
Koka upp det och häll sedan av vattnet. Rensa köttet.
Ta en stor gryta och lägg i alla ingredienser (förutom potatis och vitkål) och häll på rikligt med vatten. Låt det puttra i ca 1 timme.
Titta till den och ta bort skum då och då. Tillsätt potatis och låt puttra i ytterligare 25 minuter.
Tillsätt vitkålen de sista 5 minuterna. Ta bort knippet med persilja, timjan och lagerblad.
Tillsätt hackad persilja och worcestershiresås.
Ingredienser:
- 1-1,5 kg lammbog
- Ett knippe persilja, timjan och lagerblad
- 3 stora lökar, finhackade
- 3-4 morötter i lagom stora bitar
- 1 purjolök i lagom stora bitar
- 1 liten majrova i lagom stora bitar
- små färskpotatisar eller stora potatisar hackade i lagom stora bitar
- 75-100 g strimlad vitkål
- 1 skvätt worcestershiresås
- salt och finmalen peppar
- hackad persilja
Serverer:
4-6 pers.
Förberedelsetid:
30 min.
Tillagningstid:
60 min.