Köttet
- 800-1200 g högrev från certifierad Irish beef Sverige
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
- 0,5 dl passerade tomater
- 1 alkoholfri Guiness
- 1,5 dl kalvfond (ej koncentrat)
- 1 msk dijon
Senapsmayo
- 1,5 dl mayo
- 1 msk dijon
- 2 msk yellow mustard
- 1 droppe champagne eller vitvinsvinäger
- lite salt
Karamelliserad lök
- 5-6 gula lökar
- Lite salt
- Lite socker
- 1 liten klick smör (ca 0,5 msk)
Bröd och toppings:
- 4-6 skivor ljust bröd
- 3 saltgurkor
- 1 silverlök
- 2 dl riven cheddar. Jag använde både röd och vit irländsk cheddar på bit.
- 2 msk finskuren persilja