GÖR SÅHÄR
Colcannon:
Koka skalade och hackade potatisar i saltat vatten i 15-20 minuter tills de är mjuka när du sticker i dem med en gaffel.
Stek strimlad vitkål eller grönkål i 15 g smör i 5 minuter.
Häll av vattnet från potatisarna och mosa dem tillsammans med 15 g smör.
Blanda i varm mjölk/vispgrädde, den stekta kålen och hackad salladslök. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick smör i mitten.
Honungsglaserade morötter:
Ångkoka små morötter med 1 msk vatten i 3-4 minuter.
Tillsätt smör, honung, salt och peppar. Låt koka i 4-5 minuter tills morötterna får en glansig yta.
Biff Picanha med en dijonsenapsskorpa:
Förvärm ugnen till 140°C (eller 130°C med fläkt). Torka av köttet.
Skär ett kryss i fettkappan på köttet, täck med Dijon-senap, krydda och bryn i en het panna tills den får en fin yta.
Lägg köttet på ett ugnsgaller och rosta tills innertemperaturen når 52°C (medium rare), ca 1,5-2 timmar.
Låt köttet vila i 15 minuter innan du skär upp det.