Äkta irländsk gryta med irländskt lammkött

Irländskt lamm- och nötkött är mycket lätt att tillaga i stekpanna, gryta, ugn eller på grillen. Irländskt lamm- och nötkött är mört, saftigt och smakrikt. Smaken av traditionellt lantbruk & färskt gräs.

4-6 people
60 min.
Äkta-irländsk-gryta-med-irländskt-lammkött-Irish-lamb-Stew

Ingredients

1-1,5 kg lammbog
Ett knippe persilja, timjan och lagerblad
3 stora lökar, finhackade
3-4 morötter i lagom stora bitar
1 purjolök i lagom stora bitar
1 liten majrova i lagom stora bitar
små färskpotatisar eller stora potatisar hackade i lagom stora bitar
75-100 g strimlad vitkål
1 skvätt worcestershiresås
salt och finmalen peppar
hackad persilja

1-1,5 kg lammbog
Ett knippe persilja, timjan och lagerblad
3 stora lökar, finhackade
3-4 morötter i lagom stora bitar
1 purjolök i lagom stora bitar
1 liten majrova i lagom stora bitar
små färskpotatisar eller stora potatisar hackade i lagom stora bitar
75-100 g strimlad vitkål
1 skvätt worcestershiresås
salt och finmalen peppar
hackad persilja

Skär bort allt fett från köttet och tärna det. Lägg köttet i en gryta och häll på kallt vatten tills köttet är täckt.

Koka upp det och häll sedan av vattnet. Rensa köttet.

Ta en stor gryta och lägg i alla ingredienser (förutom potatis och vitkål) och häll på rikligt med vatten. Låt det puttra i ca 1 timme.

Titta till den och ta bort skum då och då. Tillsätt potatis och låt puttra i ytterligare 25 minuter.

Tillsätt vitkålen de sista 5 minuterna. Ta bort knippet med persilja, timjan och lagerblad.

Tillsätt hackad persilja och worcestershiresås.

Skär bort allt fett från köttet och tärna det. Lägg köttet i en gryta och häll på kallt vatten tills köttet är täckt.

Koka upp det och häll sedan av vattnet. Rensa köttet.

Ta en stor gryta och lägg i alla ingredienser (förutom potatis och vitkål) och häll på rikligt med vatten. Låt det puttra i ca 1 timme.

Titta till den och ta bort skum då och då. Tillsätt potatis och låt puttra i ytterligare 25 minuter.

Tillsätt vitkålen de sista 5 minuterna. Ta bort knippet med persilja, timjan och lagerblad.

Tillsätt hackad persilja och worcestershiresås.