Hamburgare av nötstek med karamelliserad lök

Finhackad flankstek smaksatt med vitlök och vårlök formas till hamburgerbiffar. Detta är en stilfull hamburgare som kan stekas i panna eller grillas och smakar fantastiskt tillsammans med söt och salt lökmarmelad.

4

Ingredienser

Nötsteksburgare

  • 700g irländsk chuck eller flankstek, mycket finmald (med ca 10% fett)
  • 4 msk riven lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk mycket finhackad vårlök
  • 4 msk uppvispat ägg

Till servering

  • 4 ciabattabröd delade på mitten
  • 4 msk majonnäs
  • 1 liten gemsallad
  • 4 skivor vintage cheddarost (t.ex. Dubliner)
  • Lök i tunna skivor
  • 4 msk lökmarmelad
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Nötsteksburgare

  • 700g irländsk chuck eller flankstek, mycket finmald (med ca 10% fett)
  • 4 msk riven lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk mycket finhackad vårlök
  • 4 msk uppvispat ägg

Till servering

  • 4 ciabattabröd delade på mitten
  • 4 msk majonnäs
  • 1 liten gemsallad
  • 4 skivor vintage cheddarost (t.ex. Dubliner)
  • Lök i tunna skivor
  • 4 msk lökmarmelad
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Steg 1
Börja med att göra burgarna, lägg nötfärsen i en skål med lök, vitlök, vårlök och ägg. Blanda väl och krydda efter smak, forma sedan till 4 jämnstora biffar. Täck över smeten med plastfolie och kyl tills senare.

Steg 2
Om du använder en kolgrill, tänd den 30 minuter innan du vill börja laga mat. Om du använder an gasolgrill, tänd den 10 minuter i förväg. Använd alternativt en stor stekpanna. Om du använder en stekpanna, stek på hög värme.

Steg 3
Bryn hamburgarna i 2 minuter på varje sida, stek sedan ytterligare 5 minuter på varje sida för medium-rare eller längre om du föredrar dina hamburgare mer genomstekta. Ta bort hamburgarna från värmen och låt dem vila några minuter. Rosta under tiden de halverade ciabattabröden tills de får fin färg.

Steg 4
Lägg på majonnäs i det undre brödet, följt av sallad, en skiva cheddarost och lök. Lägg sedan på hamburgaren och lägg på varma tallrikar. Lägg till en matsked lökmarmelad till varje övre bröd.

 

Read this recipe in English

Steg 1
Börja med att göra burgarna, lägg nötfärsen i en skål med lök, vitlök, vårlök och ägg. Blanda väl och krydda efter smak, forma sedan till 4 jämnstora biffar. Täck över smeten med plastfolie och kyl tills senare.

Steg 2
Om du använder en kolgrill, tänd den 30 minuter innan du vill börja laga mat. Om du använder an gasolgrill, tänd den 10 minuter i förväg. Använd alternativt en stor stekpanna. Om du använder en stekpanna, stek på hög värme.

Steg 3
Bryn hamburgarna i 2 minuter på varje sida, stek sedan ytterligare 5 minuter på varje sida för medium-rare eller längre om du föredrar dina hamburgare mer genomstekta. Ta bort hamburgarna från värmen och låt dem vila några minuter. Rosta under tiden de halverade ciabattabröden tills de får fin färg.

Steg 4
Lägg på majonnäs i det undre brödet, följt av sallad, en skiva cheddarost och lök. Lägg sedan på hamburgaren och lägg på varma tallrikar. Lägg till en matsked lökmarmelad till varje övre bröd.

 

Read this recipe in English