12 st lammspjäll
1 msk olivolja
1 citron, skal och saft
salt och finmalen peppar
Lammspjäll med fräsch örtdressing med irländskt lammkött
Ingredients
12 st lammspjäll
1 msk olivolja
1 citron, skal och saft
salt och finmalen peppar
Lägg lammkotletterna i en ugnsfast form. Blanda olivolja, citronsaft och skal samt salt och peppar. Häll över på köttet. Marinera i en kvart.
Gör en dressing av 2 msk. olivolja, färsk basilika och två stora, finhackade vitlöksklyftor.
Värm stekpannan eller grillen till hög temperatur och stek kotletterna 3–4 min. på vardera sidan, beroende på hur rött köttet ska vara.
Ställ av pannan och häll dressingen på kotletterna.
Servera: med småpotatis, ärtor och bönor samt ev. lite stekta cocktailtomater.
Lägg lammkotletterna i en ugnsfast form. Blanda olivolja, citronsaft och skal samt salt och peppar. Häll över på köttet. Marinera i en kvart.
Gör en dressing av 2 msk. olivolja, färsk basilika och två stora, finhackade vitlöksklyftor.
Värm stekpannan eller grillen till hög temperatur och stek kotletterna 3–4 min. på vardera sidan, beroende på hur rött köttet ska vara.
Ställ av pannan och häll dressingen på kotletterna.
Servera: med småpotatis, ärtor och bönor samt ev. lite stekta cocktailtomater.