Marockansk-inspirerade ugnstekta lammlägg4

Irländskt lamm- och nötkött är mycket lätt att tillaga i stekpanna, gryta, ugn eller på grillen. Irländskt lamm- och nötkött är mört, saftigt och smakrikt. Smaken av traditionellt lantbruk & färskt gräs.

4 people
2 - 2, 5 timer
Marockansk-inspirerade-ugnstekta-lammlägg-irländiskt-lammkött

Ingredients

4 lammlägg
1 tsk. vardera av följande kryddor: paprika, koriander, spiskummin, kanel och gurkmeja
2 msk. olivolja
1 stor lök, grovt hackad
2 stora vitlöksklyftor, hackade
2½ cm färsk ingefära, hackad
450 ml kyckling- eller lammbuljong
800 g krossade tomater
1 msk. honung
citronsaft
salt och finmalen peppar

4 lammlägg
1 tsk. vardera av följande kryddor: paprika, koriander, spiskummin, kanel och gurkmeja
2 msk. olivolja
1 stor lök, grovt hackad
2 stora vitlöksklyftor, hackade
2½ cm färsk ingefära, hackad
450 ml kyckling- eller lammbuljong
800 g krossade tomater
1 msk. honung
citronsaft
salt och finmalen peppar

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda kryddorna i en stor skål och gnid in lammläggen med blandningen. Häll lite olivolja i en varm stekpanna och bryn läggen. Lägg de brynta läggen i en ugnsfast form med lock.

Lägg lök, vitlök och ingefära i en matberedare och finhacka. Sautera sedan blandningen i lite olja i 3–4 minuter. Häll sedan lite av buljongen i pannan och koka ned den något innan du häller över allt på lammläggen.

Tillsätt de krossade tomaterna, honungen och resten av buljongen i formen. Lägg på locket och låt stå i ugnen i 2–2½ tim. tills läggen är möra och köttet faller av benen. Häll på citronsaft och krydda med salt och peppar.

Servera med couscous.

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda kryddorna i en stor skål och gnid in lammläggen med blandningen. Häll lite olivolja i en varm stekpanna och bryn läggen. Lägg de brynta läggen i en ugnsfast form med lock.

Lägg lök, vitlök och ingefära i en matberedare och finhacka. Sautera sedan blandningen i lite olja i 3–4 minuter. Häll sedan lite av buljongen i pannan och koka ned den något innan du häller över allt på lammläggen.

Tillsätt de krossade tomaterna, honungen och resten av buljongen i formen. Lägg på locket och låt stå i ugnen i 2–2½ tim. tills läggen är möra och köttet faller av benen. Häll på citronsaft och krydda med salt och peppar.

Servera med couscous.