4 lammlägg
1 tsk. vardera av följande kryddor: paprika, koriander, spiskummin, kanel och gurkmeja
2 msk. olivolja
1 stor lök, grovt hackad
2 stora vitlöksklyftor, hackade
2½ cm färsk ingefära, hackad
450 ml kyckling- eller lammbuljong
800 g krossade tomater
1 msk. honung
citronsaft
salt och finmalen peppar
Marockansk-inspirerade ugnstekta lammlägg4
Ingredients
4 lammlägg
1 tsk. vardera av följande kryddor: paprika, koriander, spiskummin, kanel och gurkmeja
2 msk. olivolja
1 stor lök, grovt hackad
2 stora vitlöksklyftor, hackade
2½ cm färsk ingefära, hackad
450 ml kyckling- eller lammbuljong
800 g krossade tomater
1 msk. honung
citronsaft
salt och finmalen peppar
Sätt ugnen på 160 grader. Blanda kryddorna i en stor skål och gnid in lammläggen med blandningen. Häll lite olivolja i en varm stekpanna och bryn läggen. Lägg de brynta läggen i en ugnsfast form med lock.
Lägg lök, vitlök och ingefära i en matberedare och finhacka. Sautera sedan blandningen i lite olja i 3–4 minuter. Häll sedan lite av buljongen i pannan och koka ned den något innan du häller över allt på lammläggen.
Tillsätt de krossade tomaterna, honungen och resten av buljongen i formen. Lägg på locket och låt stå i ugnen i 2–2½ tim. tills läggen är möra och köttet faller av benen. Häll på citronsaft och krydda med salt och peppar.
Servera med couscous.
Sätt ugnen på 160 grader. Blanda kryddorna i en stor skål och gnid in lammläggen med blandningen. Häll lite olivolja i en varm stekpanna och bryn läggen. Lägg de brynta läggen i en ugnsfast form med lock.
Lägg lök, vitlök och ingefära i en matberedare och finhacka. Sautera sedan blandningen i lite olja i 3–4 minuter. Häll sedan lite av buljongen i pannan och koka ned den något innan du häller över allt på lammläggen.
Tillsätt de krossade tomaterna, honungen och resten av buljongen i formen. Lägg på locket och låt stå i ugnen i 2–2½ tim. tills läggen är möra och köttet faller av benen. Häll på citronsaft och krydda med salt och peppar.
Servera med couscous.