Pepparkornsrubbade hamburgare med Worcestershire sås och sötpotatis

En läcker pepparkornsrubbad gorumethamburgare med tomat, vitlök och koriander. Serveras med lätt gyllene sötpotatisklyftor kryddade med havssalt och svartpeppar och en syrlig lime-coleslaw, vilket gör detta recept till en riktig favorit inför grillsäsongen.

4

Ingredienser

Hamburgare

  • 500 g malet irländskt nötkött (med minst 20% fetthalt)
  • 1 vitlöksklyfta,
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk Worcestershiresås
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk svartpepparkorn, krossade
  • 4 hamburgerbröd

Coleslaw

  • 225 g vitkål, tunt skivad
  • 100 g morötter, rivna
  • Limejuice från 3 lime
  • Zest från 1 lime
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 näve färsk koriander

Sötpotatisklyftor

  • 500 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • Salladsblad
  • Karamelliserad lökreilish eller tomatchutney

Hamburgare

  • 500 g malet irländskt nötkött (med minst 20% fetthalt)
  • 1 vitlöksklyfta,
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk Worcestershiresås
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk svartpepparkorn, krossade
  • 4 hamburgerbröd

Coleslaw

  • 225 g vitkål, tunt skivad
  • 100 g morötter, rivna
  • Limejuice från 3 lime
  • Zest från 1 lime
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 näve färsk koriander

Sötpotatisklyftor

  • 500 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • Salladsblad
  • Karamelliserad lökreilish eller tomatchutney

Steg 1.
Värm ungen till 200. Skala sötpotatisen och skär den i klyftor, lägg dem på en plåt och ringla över olivolja. Rör om tills sötpotatisen är jämnt täckt, smaka sedan av med salt och svartpeppar och rosta i ugnen i cirka 30 minuter tills de är genomstekta och lätt gyllene.

Steg 2
Lägg nötfärsen i en skål med vitlök, tomatpuré, Worcestershiresås och persilja. Krydda med salt och peppar och blanda väl. Dela blandningen i fyra och forma till biffar. Lägg de krossade svartpepparkornen på en tallrik och vänd i hamburgarna. Täck hamburgarna med plastfolie och låt stå i kylskåpet i minst en timme så att blandningen stelnar.

Steg 3
Gör coleslaw under tiden. Blanda kål och morot i en skål. Tillsätt limeskal och juice, vinäger, socker och salt under omrörning, samt grovt hackade korianderblad.

Steg 4
Värm upp en stekpanna med non-stick på medelhög värme och stek hamburgarna i cirka 4 munter på varje sida.

Steg 5
Rosta hamburgerbröden och bred på lökrelishen eller tomatchutneyn, lägg sedan på salladsbladen och toppa med biffarna. Lägg på coleslaw följt av hamburgerbrödet. Lägg upp på varma tallrikar med sötpotatisklyftorna och servera genast, tillsammans med mer coleslaw.

 

Read this recipe in English

Steg 1.
Värm ungen till 200. Skala sötpotatisen och skär den i klyftor, lägg dem på en plåt och ringla över olivolja. Rör om tills sötpotatisen är jämnt täckt, smaka sedan av med salt och svartpeppar och rosta i ugnen i cirka 30 minuter tills de är genomstekta och lätt gyllene.

Steg 2
Lägg nötfärsen i en skål med vitlök, tomatpuré, Worcestershiresås och persilja. Krydda med salt och peppar och blanda väl. Dela blandningen i fyra och forma till biffar. Lägg de krossade svartpepparkornen på en tallrik och vänd i hamburgarna. Täck hamburgarna med plastfolie och låt stå i kylskåpet i minst en timme så att blandningen stelnar.

Steg 3
Gör coleslaw under tiden. Blanda kål och morot i en skål. Tillsätt limeskal och juice, vinäger, socker och salt under omrörning, samt grovt hackade korianderblad.

Steg 4
Värm upp en stekpanna med non-stick på medelhög värme och stek hamburgarna i cirka 4 munter på varje sida.

Steg 5
Rosta hamburgerbröden och bred på lökrelishen eller tomatchutneyn, lägg sedan på salladsbladen och toppa med biffarna. Lägg på coleslaw följt av hamburgerbrödet. Lägg upp på varma tallrikar med sötpotatisklyftorna och servera genast, tillsammans med mer coleslaw.

 

Read this recipe in English