2 kg grytstek
Salt och finmalen peppar
2-3 msk. olja
2 lökar, hackade
1,5 dl rödvin
1 burk krossade tomater
250 ml vatten
2-3 lagerblad och 1-2 kvistar timjan
Olika grönsaker (morot, purjolök, bönor, schalottenlök)
Pot Roast / grytstek med irländskt nötkött
Ingredients
2 kg grytstek
Salt och finmalen peppar
2-3 msk. olja
2 lökar, hackade
1,5 dl rödvin
1 burk krossade tomater
250 ml vatten
2-3 lagerblad och 1-2 kvistar timjan
Olika grönsaker (morot, purjolök, bönor, schalottenlök)
Värm ugnen till 150ºC. Krydda steken väl med salt och peppar. Värm hälften av oljan i en stekgryta med lock och stek köttet väl så att det får en fin yta på alla sidor. Ta ut steken och låt den vila.
Tillsätt resten av oljan och sautera löken i 2–3 min. Tillsätt sedan vin, tomat, vatten och kryddor och koka upp. Lägg tillbaka köttet i grytan och ställ in den i ugnen i två timmar. Ta upp steken ur grytan igen och häll skyn tillbaka i grytan genom en sil. Brässera de hackade grönsakerna i skyn och smaka av med kryddor. Lägg tillbaka steken i grytan och stek i ytterligare 45 min. tills grönsakerna är möra.
Tillbehör: Serveras med grönsaker, sås och potatismos.
Värm ugnen till 150ºC. Krydda steken väl med salt och peppar. Värm hälften av oljan i en stekgryta med lock och stek köttet väl så att det får en fin yta på alla sidor. Ta ut steken och låt den vila.
Tillsätt resten av oljan och sautera löken i 2–3 min. Tillsätt sedan vin, tomat, vatten och kryddor och koka upp. Lägg tillbaka köttet i grytan och ställ in den i ugnen i två timmar. Ta upp steken ur grytan igen och häll skyn tillbaka i grytan genom en sil. Brässera de hackade grönsakerna i skyn och smaka av med kryddor. Lägg tillbaka steken i grytan och stek i ytterligare 45 min. tills grönsakerna är möra.
Tillbehör: Serveras med grönsaker, sås och potatismos.