Gourmethamburgare med smältost och tomatsalsa

Det finns tre hemligheter för att göra de bästa hamburgarna – färs av högsta kvalitet, lök som sauterats tills den är gyllenbrun samt en rejäl skvätt chiliolja.

4
10 min.

Ingredienser

Hamburgare

  • 450g mager nöt- eller lammfärs
  • 1 stor lök, finhackad, fräs i olja tills den är gyllene och svalnat
  • 1 msk salladslök, hackad
  • 1 msk chiliolja
  • Salt och svartpeppar
  • 4 skivor cheddar eller ädelost

Salsa

  • Ca 16 körsbärstomater, hackade
  • 1-2 rödlökar, finhackade
  • En näve hackad koriander
  • 1 msk chiliolja
  • Citronsaft efter smak
  • Salt och svartpeppar

Hamburgare

  • 450g mager nöt- eller lammfärs
  • 1 stor lök, finhackad, fräs i olja tills den är gyllene och svalnat
  • 1 msk salladslök, hackad
  • 1 msk chiliolja
  • Salt och svartpeppar
  • 4 skivor cheddar eller ädelost

Salsa

  • Ca 16 körsbärstomater, hackade
  • 1-2 rödlökar, finhackade
  • En näve hackad koriander
  • 1 msk chiliolja
  • Citronsaft efter smak
  • Salt och svartpeppar

Steg 1
Blanda färs, lök, salladslök, chiliolja och krydda väl.

Steg 2
Forma smeten till 4 hamburgare med blöta händer. Platta till var och en med handflatan tills du har en fin jämn form. På så sätt kommer de att tillagas snabbare och jämnare. Förvara i kylen tills de ska tillagas.

Steg 3
Grilla eller stek tills burgarna är helt genomstekta, cirka 4–5 munter på varje sida.

Steg 4
Blanda under tiden alla ingredienserna till salsan. Lägg sedan en sked salsa ovanpå varje hamburgare och toppa med en skiva ost. Täck över grillen eller pannan och fortsätt tillaga burgarna ytterligare en minut till osten har smält.

Steg 5
Servera på ett bröd med några salladsblad och resterande salsa.

 

Read this recipe in English

Steg 1
Blanda färs, lök, salladslök, chiliolja och krydda väl.

Steg 2
Forma smeten till 4 hamburgare med blöta händer. Platta till var och en med handflatan tills du har en fin jämn form. På så sätt kommer de att tillagas snabbare och jämnare. Förvara i kylen tills de ska tillagas.

Steg 3
Grilla eller stek tills burgarna är helt genomstekta, cirka 4–5 munter på varje sida.

Steg 4
Blanda under tiden alla ingredienserna till salsan. Lägg sedan en sked salsa ovanpå varje hamburgare och toppa med en skiva ost. Täck över grillen eller pannan och fortsätt tillaga burgarna ytterligare en minut till osten har smält.

Steg 5
Servera på ett bröd med några salladsblad och resterande salsa.

 

Read this recipe in English