Irish Beef Picanha & Colcannon Mash

Ingredienser

Ingredienser för nötköttet: 



  • 1 kg biff Picanha
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak

Ingredienser för Colcannon-mos: 


  • 500 g potatis
  • 100 g vitkål eller grönkål
  • 30 g smör
  • 60 ml mjölk eller vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak




Ingredienser för honungsglaserade morötter: 


  • 250 g små morötter
  • 15 g smör
  • 1 msk honung
  • ½ tesked salt
  • ¼ tesked svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • ½ tesked färsk timjan

Ingredienser för nötköttet: 



  • 1 kg biff Picanha
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak

Ingredienser för Colcannon-mos: 


  • 500 g potatis
  • 100 g vitkål eller grönkål
  • 30 g smör
  • 60 ml mjölk eller vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak




Ingredienser för honungsglaserade morötter: 


  • 250 g små morötter
  • 15 g smör
  • 1 msk honung
  • ½ tesked salt
  • ¼ tesked svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • ½ tesked färsk timjan

GÖR SÅHÄR

Colcannon:

Koka skalade och hackade potatisar i saltat vatten i 15-20 minuter tills de är mjuka när du sticker i dem med en gaffel.
Stek strimlad vitkål eller grönkål i 15 g smör i 5 minuter.
Häll av vattnet från potatisarna och mosa dem tillsammans med 15 g smör.
Blanda i varm mjölk/vispgrädde, den stekta kålen och hackad salladslök. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick smör i mitten.



Honungsglaserade morötter:

Ångkoka små morötter med 1 msk vatten i 3-4 minuter.
Tillsätt smör, honung, salt och peppar. Låt koka i 4-5 minuter tills morötterna får en glansig yta.



Biff Picanha med en dijonsenapsskorpa:

Förvärm ugnen till 140°C (eller 130°C med fläkt). Torka av köttet.
Skär ett kryss i fettkappan på köttet, täck med Dijon-senap, krydda och bryn i en het panna tills den får en fin yta.
Lägg köttet på ett ugnsgaller och rosta tills innertemperaturen når 52°C (medium rare), ca 1,5-2 timmar.
Låt köttet vila i 15 minuter innan du skär upp det.

GÖR SÅHÄR

Colcannon:

Koka skalade och hackade potatisar i saltat vatten i 15-20 minuter tills de är mjuka när du sticker i dem med en gaffel.
Stek strimlad vitkål eller grönkål i 15 g smör i 5 minuter.
Häll av vattnet från potatisarna och mosa dem tillsammans med 15 g smör.
Blanda i varm mjölk/vispgrädde, den stekta kålen och hackad salladslök. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick smör i mitten.



Honungsglaserade morötter:

Ångkoka små morötter med 1 msk vatten i 3-4 minuter.
Tillsätt smör, honung, salt och peppar. Låt koka i 4-5 minuter tills morötterna får en glansig yta.



Biff Picanha med en dijonsenapsskorpa:

Förvärm ugnen till 140°C (eller 130°C med fläkt). Torka av köttet.
Skär ett kryss i fettkappan på köttet, täck med Dijon-senap, krydda och bryn i en het panna tills den får en fin yta.
Lägg köttet på ett ugnsgaller och rosta tills innertemperaturen når 52°C (medium rare), ca 1,5-2 timmar.
Låt köttet vila i 15 minuter innan du skär upp det.