Irish Lamb Feast

Ingredienser

Lamm:

  • 1,2 kg lammrack (8 revben)
  • Salt
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk dijonsenap

Örtig crust:

  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk av vardera: rosmarin, mynta, persilja (hackade)
  • 3 vitlöksklyftor (pressade), 1 tsk basilika
  • 1 msk pistagenötter (hackade)

Lamm:

  • 1,2 kg lammrack (8 revben)
  • Salt
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk dijonsenap

Örtig crust:

  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk av vardera: rosmarin, mynta, persilja (hackade)
  • 3 vitlöksklyftor (pressade), 1 tsk basilika
  • 1 msk pistagenötter (hackade)

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 200°C.

Bryn lammracksen: Krydda med salt, stek i olivolja ca 2–3 min per sida. Låt svalna och pensla sedan med senap.

Blanda alla ingredienser till crusten och tryck fast blandningen på lammets ovansida.

Ugnsstek: Lägg köttet med bensidan nedåt och stek i ca 20–25 minuter (för medium rare: 55–57°C).

Täck med folie vid behov.

Låt vila i 10 minuter, skär upp och servera!

 

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 200°C.

Bryn lammracksen: Krydda med salt, stek i olivolja ca 2–3 min per sida. Låt svalna och pensla sedan med senap.

Blanda alla ingredienser till crusten och tryck fast blandningen på lammets ovansida.

Ugnsstek: Lägg köttet med bensidan nedåt och stek i ca 20–25 minuter (för medium rare: 55–57°C).

Täck med folie vid behov.

Låt vila i 10 minuter, skär upp och servera!