Lamm:
- 1,2 kg lammrack (8 revben)
- Salt
- 2 tsk olivolja
- 2 msk dijonsenap
Örtig crust:
- 1 dl ströbröd
- 2 msk av vardera: rosmarin, mynta, persilja (hackade)
- 3 vitlöksklyftor (pressade), 1 tsk basilika
- 1 msk pistagenötter (hackade)
Lamm:
Örtig crust:
Lamm:
Örtig crust:
Sätt ugnen på 200°C.
Bryn lammracksen: Krydda med salt, stek i olivolja ca 2–3 min per sida. Låt svalna och pensla sedan med senap.
Blanda alla ingredienser till crusten och tryck fast blandningen på lammets ovansida.
Ugnsstek: Lägg köttet med bensidan nedåt och stek i ca 20–25 minuter (för medium rare: 55–57°C).
Täck med folie vid behov.
Låt vila i 10 minuter, skär upp och servera!
Sätt ugnen på 200°C.
Bryn lammracksen: Krydda med salt, stek i olivolja ca 2–3 min per sida. Låt svalna och pensla sedan med senap.
Blanda alla ingredienser till crusten och tryck fast blandningen på lammets ovansida.
Ugnsstek: Lägg köttet med bensidan nedåt och stek i ca 20–25 minuter (för medium rare: 55–57°C).
Täck med folie vid behov.
Låt vila i 10 minuter, skär upp och servera!
Subscribe to our newsletter and receive weekly recipes, news and more information on nutrition for you and your family.
Congrats! You just saved a recipe. You can review all saved recipes by visiting your bookmarks
See my Bookmarks