Kryddiga tortillawraps på flankstek

Rulla ihop dessa smakrika tortillawraps med kryddig flankstek och fräsch sallad för en enkel och välsmakande sommarmåltid.

4 personer

Ingredienser

  • Ca. 600 g irländsk flankstek
  • 8 tortilla wraps
  • 250 g crème fraiche

Marinad:

  • Juice från 1 lime
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ msk mald spiskummin
  • 2 grön chili, utan frön och finhackade (spara en till dekoration!)
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • Salt och nymald svartpeppar

Sallad:

  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 röd lök, finhackad
  • 1 stor avokado, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd chili, utan frön och finhackad
  • 1 msk färsk limejuice
  • 2 matskedar olivolja
  • Ca. 600 g irländsk flankstek
  • 8 tortilla wraps
  • 250 g crème fraiche

Marinad:

  • Juice från 1 lime
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ msk mald spiskummin
  • 2 grön chili, utan frön och finhackade (spara en till dekoration!)
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • Salt och nymald svartpeppar

Sallad:

  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 röd lök, finhackad
  • 1 stor avokado, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd chili, utan frön och finhackad
  • 1 msk färsk limejuice
  • 2 matskedar olivolja

Blanda ingredienserna till marinaden i en skål, lägg köttet i en grund form och häll marinaden över. Täck köttet med plastfolie och låt marinera i kylskåp minst en timme, men gärna längre.

Blanda alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt och svartpeppar, ställ åt sidan medan du grillar flanksteken.

Ta ut flanksteken och låt marinaden rinna av, se till att den inte är kylskåpskall.

Grilla flanksteken på hög värme i 1-2 minuter på varje sida. Grilla den sedan på låg värme tills köttet får en innertemperatur på 55 grader.

När köttet nått rätt temperatur, låt det vila i 5-10 minuter. Under tiden kan du värma på tortillabröden på grillens eftervärme.

Skär flanksteken i tunna strimlor. Toppa gärna med resten av koriandern.

Servera flanksteken i tortillabröden tillsammans med salladen, och en sked crème fraiche. Toppa med grön chili.

Blanda ingredienserna till marinaden i en skål, lägg köttet i en grund form och häll marinaden över. Täck köttet med plastfolie och låt marinera i kylskåp minst en timme, men gärna längre.

Blanda alla ingredienser till salladen. Smaka av med salt och svartpeppar, ställ åt sidan medan du grillar flanksteken.

Ta ut flanksteken och låt marinaden rinna av, se till att den inte är kylskåpskall.

Grilla flanksteken på hög värme i 1-2 minuter på varje sida. Grilla den sedan på låg värme tills köttet får en innertemperatur på 55 grader.

När köttet nått rätt temperatur, låt det vila i 5-10 minuter. Under tiden kan du värma på tortillabröden på grillens eftervärme.

Skär flanksteken i tunna strimlor. Toppa gärna med resten av koriandern.

Servera flanksteken i tortillabröden tillsammans med salladen, och en sked crème fraiche. Toppa med grön chili.