Steg 1
Placera paprikadelarna på en het grill med skinnsidan uppåt. Tillaga i ca 5 minuter tills skinnet är svart och bubblar. Ta bort och lägg i en liten återförslutningsbar påse för att svalna. När de är tillräckligt svala för att hantera, ta bort skalet och skär varje fjärdedel i hälften.
Steg 2
Hetta upp lite olja i en liten panna på medelhög värme. Tillsätt löken och stek i ca 2–3 minuter tills den har mjuknat men inte fått färg. Ta bort från pannan och låt svalna.
Steg 3
Lägg färs, den stekta löken (låt den svalna något innan), vitlök, örter, spiskummin, kanel och kryddor i en stor skål. Blanda väl. Använd rena händer och forma blandningen till fyra 2 cm tjocka hamburgare.
Steg 4
Värm en stekpanna eller en grill till hög värme. Lägg på hamburgarna och stek 4–5 minuter på varje sida. Ta av från värmen men håll dem varma. Skär bröden på mitten och rosta lätt i pannan eller grillen.
Steg 5
Förbered yoghurtdressingen. Skär gurkan på mitten på längden. Ta bort fröna och finhacka sedan gurka. Blanda gurkan med yoghurt, spiskummin och citronsaft i en liten skål. Krydda och smaka av.
Steg 6
Montera hamburgarna genom att bred på lite yoghurtdressing i bröden. Toppa varje bröd med salladsblad, två paprikabitar, en hamburgare och ytterligare en sked av yoghurtdressingen. Om du har dressing över kan du servera den vid sidan av, den passar jättebra med klyftpotatis.
Read this recipe in English